Materiaal

Houten stellingkasten gemaakt van fijn geschaafd Noord Europees vuren hout. Het Scandinavische vuren hout heeft een fijne nerf en bevat minder kwasten dan het vaak gebruikte Oost Europese hout.

Zowel de staanders als ook de legborden zijn vervaardigd van vol vurenhout en hebben een mooie natuurlijke uitstraling. Het fijn geschaafde vuren hout is verder onbehandeld, zo nu en dan kan een onvokomenheid voorkomen, het geeft het materiaal zijn eigen karakter.

De stellingkasten hebben een zeer lange levensduur en bieden ook een stevige oplossing voor meerdere toepassingen.

volhout vurenhout

De "standaard" houten stellingkasten kunnen wij ook uit voorraad leveren met DICHTE staanders.

De gesloten staanders zijn voorzien van een triplex plaat welke zeer mooi in het materiaal past waardoor de dichte staanders ook als tussenstaander kunnen worden toegepast. Deze efficiente oplossing is niet alleen handig en praktisch maar het ziet er ook nog erg mooi uit. De gesloten staanders (zijwanden) worden vaak toegepast voor bijvoorbeeld de opslag van boeken of ordners zodat deze er niet via de zijkant uit kunnen vallen.

De legborden worden met pennen aan de staanders verbonden. De staanders zijn voorzien van gaatjes waarin de pennen passen zodat de legborden in de pennen kunnen worden geklikt. De legborden kunnen in stappen van 10 cm in hoogte worden geplaatst.

Voor de stabiliteit worden er ook kruisschoren meegeleverd. Deze worden om iedere sectie berekend en zorgen ervoor dat de houten stellingkast stabiel blijft staan, eventueel kunt u de houten stellingkasten ook aan de muur bevestigen.

vurenhout legbord onderkant